Loading...

Lån penge - Få bedste tilbud fra flere banker med én ansøgning

Vi er en af Danmarks største låneformidlere - lån penge til dine drømme her

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 150.000 kr.

15.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 1.557 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 150.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 1.557 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 150.000 kr.

15.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 1.557 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Bankpartnere

Lad bankerne konkurrere om dig og lån penge i dag

Gør som over 100.000 danskere - Spar 11.723,- kr. årligt i gns. når du ønsker at låne penge


Kendt fra TV

 • Ansøg gratis på 2 minutter

  Lav kun èn ansøgning, så gør vi arbejdet for dig og sender den til bankerne. Gennem Letfinans er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

 • Modtag flere tilbud

  Du modtager automatisk flere lånetilbud, og vælger selv det billigste lån der passer dig bedst.

 • Vælg det bedste lånetilbud

  Det er altid uforpligtende at få lånetilbud og låne penge gennem Letfinans. Du bestemmer selv om lånetilbudene er noget for dig.

Det siger vores brugere

100.000 danskere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste tilbud på Privatlån, Boliglån, Forsikring & Erhvervslån - Det er altid gratis og uforpligtende, og du sparer både tid og penge.

Ansøg her
 • Let og enkelt

  Det er let og enkelt at modtage flere lånetilbud fra vores bankpartnere. Det tager kun 2 minutter at lave en låneansøgning og så klarer vi arbejdet.

 • Altid gratis

  Det er altid gratis at benytte Letfinans tjeneste og du er ikke forpligtet til at gøre brug af de lånetilbud du modtager.

 • Din sikkerhed

  Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Vi er en e-mærket dansk tjeneste, og dine data behandles altid krypteret. Gennem Letfinans er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om at låne penge & Letfinans

Læs mere om at låne penge herSidst opdateret: 02/08-2023 | Læsetid: 35 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Lån penge med Letfinans

I dagens hurtige økonomi befinder vi os ofte i en situation, hvor vi har brug for ekstra penge til uventede udgifter. At betale for akutte lægeregninger, bilreparationer, andre dyre lån og uforudsete reparationer af hjemmet kan give et stort hul i vores opsparing. Det er her, Letfinans kommer ind i billedet. Med Letfinans kan du låne penge hurtigt og nemt uden besværet med traditionelle låneprocesser. I denne artikel vil vi undersøge fordelene ved Letfinans og vise dig, hvorfor det er den bedste løsning for alle, der søger hurtig og problemfri låntagning.


Sådan ansøger du om et lån hos Letfinans

For det første skal du være bosiddende i Danmark og være over 18 år. For det andet skal du have en fast indtægtskilde. Når du opfylder disse grundlæggende krav, kan du gå videre med ansøgningen.

Det første skridt er at besøge Letfinans og bruge låneberegneren til at bestemme det beløb, du skal låne, og tilbagebetalingsperioden. Du kan vælge mellem forskellige lånetyper, f.eks. samlelån, billån, banklån, forbrugslån, eller refinansieringslån.

Når du har valgt den passende lånetype, skal du udfylde online ansøgningsformular og give de nødvendige oplysninger. Sørg for at alle felter er udfyldt korrekt.

Når din ansøgning er færdiggjort, sender Letfinans din ansøgning ud til flere banker, som vender tilbage med konkrete lånetilbud. Vælg det lånetilbud som passer dig bedst, og du vil herefter blive sendt videre til den bank du ønsker, som så foretager en kreditvurdering. Efter din ansøgning er gennemgået og godkendt, vil lånebeløbet blive udbetalt direkte til den registrerede bankkonto inden for en dag eller to.

Så hvis du ønsker at låne penge gennem Letfinans, skal du følge ovenstående trin og få de penge, du har brug for, uden besvær.


Forstå låneprocessen med Letfinans

Når du først ansøger om et lån hos Letfinans, skal du oplyse nogle grundlæggende oplysninger om f.eks. din indkomst, dine udgifter samt bolig – og gældsforhold. På baggrund af disse oplysninger vil bankerne som Letfinans samarbejder med afgøre, om du er berettiget til et lån og tilbyde et lånebeløb og en rente, der passer til dig. Du vælger selv hvilket lånetilbud fra bankerne, som du ønsker at gøre brug af. Når du har gennemgået bankens endelige kreditvurdering og accepteret lånebetingelserne, vil pengene blive indsat direkte på din bankkonto.

Det er vigtigt at læse og forstå låneaftalen omhyggeligt, før du accepterer vilkårene. Dette vil sikre, at du er fuldt ud klar over rentesatsen, betalingsfrekvensen og eventuelle konsekvenser ved forsinket betaling.

Med mange års erfaring og engagement i kundeservice er Letfinans en fremragende mulighed for alle, der ønsker at låne penge.


Hvad er et lån?

Lån er et almindeligt finansielt værktøj, som mange mennesker bruger, men det er ikke alle, der fuldt ud forstår, hvad et lån er, og hvordan det fungerer. Kort fortalt er et lån et beløb, der lånes fra en långiver med forventning om at betale det tilbage over tid, typisk med renter. Men ud over det grundlæggende er der forskellige typer lån med forskellige krav og vilkår. Hvis du overvejer at optage et lån eller blot ønsker at lære mere om dette finansielle værktøj, skal du læse videre for at forstå det grundlæggende i, hvad et lån er, og hvordan det fungerer.

Forståelse af begrebet lån: en nybegynderguide

Der findes mange forskellige typer lån med hver deres specifikke formål. Personlige lån optages f.eks. typisk til at dække uventede eller akutte udgifter eller til konsolidering af gæld. Lån med sikkerhed er derimod garanteret mod et bestemt aktiv, f.eks. en bil eller et hus, som låntageren stiller som sikkerhed for lånet. Da der er mindre risiko for långiveren, har sikrede lån typisk lavere renter end usikrede lån, som ikke er knyttet til nogen sikkerhed. Lån hos Letfinans tilbydes både med og uden sikkerhed.

Fordele og ulemper ved at optage et lån: hvordan du træffer en informeret beslutning

En af de største fordele ved at optage et lån er, at det giver dig adgang til kontanter, som du måske ellers ikke ville have haft. Dette kan især være nyttigt i en nødsituation eller når du foretager et stort køb som f.eks. en bil eller et hus. Derudover kan lån hjælpe dig med at opbygge din kredit, hvis du betaler konsekvent og til tiden. Der er dog også nogle ulemper forbundet med lån. Afhængigt af den type lån, du får, kan du ende med at betale et stort beløb i renter over tid. Dette kan gøre lånet meget dyrere end forventet. Derudover er der altid en risiko for at misligholde et lån, hvilket kan skade din kreditværdighed og føre til økonomiske problemer senere hen. For at træffe en informeret beslutning om, hvorvidt du skal optage et lån eller ej, er det vigtigt at undersøge dine muligheder grundigt. Du bør overveje faktorer som rentesatser, tilbagebetalingsbetingelser og eventuelle gebyrer i forbindelse hermed. Derudover bør du måske rådføre dig med en finansiel rådgiver for at få råd om din specifikke situation. Ved at tage dig tid til at træffe en informeret beslutning kan du sikre dig, at du træffer det bedste valg for din økonomi.


Hvor meget kan jeg låne?

Helt overordnet er den vigtigste faktor der bestemmer dine lånemuligheder om du er registreret som dårlig betaler i et skyldnerregister som f.eks. RKI/Experian eller debitorregistret.

Dernæst er indkomsten en af de primære faktorer, der afgør låntagerens evne til at tilbagebetale et lån. Jo højere indkomst, jo større er lånemuligheden. Långiverne beregner ofte lånekapaciteten som en procentdel af en persons indkomst.

Kreditværdighed er en anden vigtig faktor, der påvirker lånemuligheder. En højere kreditværdighed betyder bedre chancer for at få et lån med højere lånekapacitet. Långivere kigger efter en god kredit score for at vurdere en persons evne til at tilbagebetale lånet. Eksisterende gæld og udgifter spiller en væsentlig rolle i forbindelse med at bestemme en persons lånemulighed. Långivere vurderer en persons gæld/indkomst-forhold, som viser, hvor stor en del af indkomsten der går til eksisterende gæld og forpligtelser. En høj gæld/indkomst-ratio kan begrænse en persons lånemuligheder betydeligt.

Beskæftigelsesstatus er også en vigtig faktor, der påvirker lånekapaciteten. Stabil beskæftigelse med en regelmæssig indkomststrøm øger chancerne for at få et lån med en højere lånekapacitet.

Tips til at øge dine chancer for at blive godkendt til et lån

For det første er en god kreditværdighed den vigtigste faktor, der afgør, hvor meget du kan låne. En højere kreditværdighed betyder større tillid til din tilbagebetalingsevne og resulterer i et højere lånebeløb. Derfor er det afgørende at opretholde en god kreditværdighed, og det kan opnås ved at betale rettidigt og holde kreditudnyttelsen lav.

At have en stabil indtægtskilde spiller også en afgørende rolle ved fastsættelsen af lånebeløbet. Långiverne ønsker at sikre, at låntagerne har en konstant indkomstkilde til at tilbagebetale lånet. Det er tilrådeligt at have et stabilt job eller en virksomhed med en fast indkomst for at øge chancerne for at blive godkendt til et lån.

En anden faktor, som långivere tager hensyn til, når de beslutter sig for det beløb, der skal udlånes, er eksisterende gæld. Långiverne vurderer dit nuværende gældsbeløb og din samlede gæld i forhold til din indkomst for at træffe beslutning om det maksimale lånebeløb. Hvis du betaler udestående gæld af og holder gældskvotienten så lav som muligt, kan det resultere i en højere lånegrænse.


Mere om lån af penge

De fleste vil på et tidspunkt i livet have brug for at optage et lån. Antallet af långivere er steget gennem de seneste år, og med de mange forskellige låneudbydere, der alle forsøger at få dig til at vælge lige præcis dem, er det nemt at miste overblikket. Hos Letfinans hjælper vi dig med at skabe et samlet overblik over låneudbydere med fuld gennemsigtighed. Uanset om du ønsker at låne penge til en ny bolig, en bil, en rejse eller noget helt fjerde, så kan du med fordel bruge lidt ekstra tid på at sætte dig grundigt ind i tingene, før du låner penge. Der er mange penge at spare, hvis du foretager grundig research, inden du låner penge, frem for at vælge den første udbyder, der tilbyder dig et favorabelt lån. Ønsker du at blive lidt klogere på, hvad du skal tage højde for, når du låner penge, så kan du med fordel læse med nedenfor, hvor vi hjælper dig godt i gang. Her bliver du godt klædt på i forhold til, hvordan du finder det rigtige lån, du kan læse mere om de forskellige termer, du skal være opmærksom på forud for lån af penge, og så sætter vi dig ind i hvilke krav, du skal opfylde for at blive godkendt til lån af penge.

Udgangspunktet for at låne penge er, at der indgås en aftale mellem en långiver eller kreditor, som denne også kaldes, og en låntager/debitor. Ved lån af penge stiller långiver et beløb til rådighed for låntager, som låntager skal tilbagebetale efter nærmere aftale. Låntager skal tilbagebetale det lånte beløb samt renter og gebyrer til långiver inden for en nærmere aftalt periode. Dette kendes som terminer, som består af afdrag på lånebeløbet samt renter og gebyrer. De fleste lån til forbrugere er efter annuitets-princippet og kaldes derfor også annuitetslån. Ønsker du at låne penge, så hjælper vi dig gerne med at finde det helt rigtige lån for dig.


lån penge - Mere om lån af penge

Find det rigtige lån med Letfinans

Det kan være svært at finde vej i junglen af långivere, og derfor tilbyder vi hos Letfinans at give dig et samlet overblik over dine muligheder for lån af penge hos flere forskellige banker. Lån af penge gennem Letfinans sker ved, at du udfylder en enkelt ansøgning. Denne proces tager ikke mere end to minutter, da du blot skal gøre rede for, hvor mange penge du ønsker at låne og hvor lang en løbetid, dit lån skal have. Når vi modtager din ansøgning, vil vi hos Letfinans herefter indhente personlige tilbud på lån fra flere forskellige banker, som du så kan se igennem og frit vælge mellem. Lån af penge gennem de banker, vi samarbejder med, er karakteriseret ved, at de ydes, uden du nødvendigvis skal stille sikkerhed. Der bliver foretaget en kreditvurdering af dig som låntager for at kunne give dig et lånetilbud med en korrekt rente og passende lånebeløb, som din økonomi kan bære. Det kan være ved indsendelse af lønsedler og årsopgørelse, kreditalgoritmer eller ved at give midlertidig adgang til e-skat gennem www.skat.dk. Dette er en hurtigere og mere sikker måde at foretage kreditvurderingen på, og det giver øget tryghed for dig, der ønsker at låne penge. På den måde ender du ikke med at optage et lån, som du ikke er i stand til at tilbagebetale i det lange løb. Skulle det ske, så kan det ende med en registrering i RKI, og det vil i høj grad være med til at forværre dine fremtidige muligheder for at låne penge. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med lån af penge til en lang række forskellige formål. Af dem kan nævnes følgende:

 ● Billån
 ● Boliglån
 ● Boligforbedring
 ● Forbrugslån
 ● Privatlån
 ● Rejselån
 ● Samlelån

Forud for at du låner penge er det vigtigt, at du afgør, hvad de skal bruges til. Det er nemlig det, der afgør, hvilket lån der er det bedste valg for dig. Nedenfor kan du læse meget mere om de forskellige typer lån, ligesom du kan blive klogere på, hvad du skal være særligt opmærksom på, før du låner penge til de forskellige formål.


Typer af lån

Lån bliver ofte opdelt efter, hvad pengene skal bruges til, men derudover skelnes der ved udlån af penge også mellem sikrede og usikrede lån. Et sikret lån fungerer på den måde, at banken får stillet en sikkerhed af låntageren, som banken får pant i, når lånet indgås. Denne sikkerhed kan for eksempel være en ejerbolig, en andelsbolig eller en bil. Er du ikke i stand til at betale de lånte penge tilbage, så kan banke kræve, at du sælger det aktiv, du har stillet som sikkerhed, så banken kan få hele lånet eller en del af det igen. Ved at give banken pant i et aktiv, har de gode muligheder for at få deres penge igen, og det er derfor også en sikkerhed, du som långiver giver dem, du låner penge af. Overvejer du at låne penge, så kan det være en fordel at gøre det gennem et sikret lån, da du ved at stille et aktiv som sikkerhed ofte vil blive belønnet med en lavere rente på dit lån. Har du ikke mulighed for at stille et aktiv som din bolig eller din bil som sikkerhed for dit lån af penge, så kan du i stedet vælge et usikret lån.

Et usikret lån fungerer omvendt på den måde, at der ikke bliver stillet nogen garanti til banken i form at et aktiv. Når banken ikke får stillet denne sikkerhed, vil det automatisk medføre, at banken vil kræve en tilsvarende højere rente. Det usikrede lån indbefatter alle former for almindelige forbrugslån. Ønsker du at optage denne type lån, så vil långiveren altid foretage en kreditvurdering af dig forud for, at du får lov til at låne penge. En fordel ved det usikrede lån er, at du ikke behøver at redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og at du altså ikke skal stille din bolig eller bil som sikkerhed. Et usikret lån kaldes også for et forbrugslån. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at låne penge til det, du lige står og mangler. Vi kan også hjælpe dig med at finde låneudbydere, som ikke forventer, at du stiller noget i sikkerhed, når du ønsker at låne penge.


lån penge - Typer af lån

Lån penge til hus

At købe en bolig er en stor milepæl, men det kræver ofte mange penge på forhånd. Faktisk er de fleste mennesker nødt til at låne penge for at købe deres bolig. Heldigvis findes der en række finansielle muligheder, der kan hjælpe dig med at finansiere dit drømmehjem. Uanset om du er førstegangskøber eller en erfaren husejer, der ønsker at opgradere, er det vigtigt at forstå dine lånemuligheder, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilket lån der passer bedst til dine behov. I denne artikel udforsker vi de forskellige typer lån, der er tilgængelige for boligkøbere, og deler nogle tips til, hvordan du kan låne penge til et hus uden at sprænge banken.

Fordelene ved at låne penge til et hus

En anden fordel ved at låne penge til et hus er, at renten normalt er lavere end andre typer lån, f.eks. kreditkort eller personlige lån. Dette kan spare folk for en betydelig sum penge i renteudgifter i løbet af lånets løbetid. At låne penge til et hus kan også være en smart økonomisk beslutning, da det kan hjælpe folk med at opbygge en egenkapital i deres hjem. Når folk foretager regelmæssige afdrag på deres realkreditlån, øger de deres ejerskab i ejendommen, og med tiden kan ejendommens værdi stige, hvilket kan resultere i et betydeligt afkast af investeringen, hvis ejendommen sælges på et senere tidspunkt. Desuden kan boligejere også være berettiget til skattefradrag på deres realkreditlånsrenter, hvilket kan være med til at reducere deres samlede skatteregning. Alle disse fordele gør det til en smart økonomisk beslutning at låne penge til et hus for mange mennesker, der ønsker at eje deres egen bolig.

Forstå risici og faldgruber ved at låne penge til et hus

En anden risiko ved at låne penge til et hus er, at låntageren kan blive opkrævet en højere rente på grund af faktorer som f.eks. en lav kreditværdighed eller en høj gæld i forhold til indkomst. I løbet af lånets løbetid kan denne højere rente løbe op i titusindvis af kroner i ekstra omkostninger. Desuden kan mange låntagere blive lokket til at påtage sig mere gæld, end de kan håndtere, hvilket fører til en cyklus af uendelige betalinger og uoverskuelig gæld. Alt i alt er det vigtigt for alle, der overvejer at låne penge til et hus, at forstå de potentielle risici og faldgruber, før de træffer en endelig beslutning. Ved at gøre dette kan de træffe en informeret beslutning, der passer til deres nuværende økonomiske situation og langsigtede mål.


Lån penge til bolig

Står du over for at skulle købe ny bolig, så vil du med stor sandsynlighed få brug for at låne penge til at finansiere købet. Omkostninger i forbindelse med et boliglån består af selve renten på lånet og de etableringsomkostninger, der er i forbindelse med oprettelsen af dit lån af penge til køb af bolig. Oveni dette kommer de løbende bidragssatser, som skal gives til banken, så længe du har et lån optaget hos dem. Den letteste måde hvorpå du kan sammenligne de forskellige boliglån, er ved at tjekke deres ÅOP, som står for Årlig Omkostning i Procent. I den er inkluderet debitorrenten og de gebyrer, du skal betale i forbindelse med lånet.

Når du skal låne penge til køb af bolig, så er det en forudsætning, at du selv kan stille 5% af boligens pris og de omkostninger, der er forbundet med udbetalingen af boligen. Kravet om de 5% blev vedtaget i 2015, og de bruges til at vise udbyderen af lånet, at du er i stand til at spare op. Samtidig er det med til at sikre boligkøberne bedre mod prisfald, idet der er mindre risiko for at sidde fast i en bolig, som udelukkende kan sælges med tab grundet arbejdsløshed eller behovet for at flytte til en ny bolig. Har du mange penge i forvejen, så er bankerne også mere villige til at låne dig et højt beløb. Har du for eksempel 10% af udbetalingen selv, så er det mange steder muligt at låne fem gange husstandsindkomsten til køb af bolig. Hos Letfinans kan du låne penge til udbetaling på bolig, så du dermed kan opfylde kravet om 5% eller 10% udbetaling til bolig. I denne forbindelse kan du med fordel benytte vores låneberegner, så du kan se den månedlige ydelse.

Der er mange overvejelser forbundet med køb af hus, og også ved lån af penge er der mange spørgsmål, der kan melde sig. Hvor meget du har mulighed for at låne, og hvordan dit lån skal sammensættes, afhænger blandt andet af, hvilken type bolig der er tale om, og hvor mange penge du har i forvejen. Herudover er der forskel på, om du skal låne penge til en ny bolig, eller om de skal bruges til renovering af en bolig, du allerede har. Har du allerede en bolig, så kan det være, at du har en friværdi i huset eller lejligheden, som kan bruges til at finansiere købet af din nye bolig med. Det er alt sammen noget, der har en indvirkning på dine muligheder, hvis du ønsker at låne penge til bolig.

Realkreditlån er en af de mest almindelige typer boliglån, der findes. Realkreditlån gør det muligt for boligkøbere at købe en bolig uden at betale den fulde købspris på forhånd. Långiveren stiller midlerne til rådighed, og køberen forpligter sig til at betale de lånte penge tilbage med renter over en aftalt periode på typisk op til 30 år.

En anden type boliglån er lån i friværdi, som giver boligejere mulighed for at få adgang til deres boligs friværdi som sikkerhed for et lån. Denne type lån giver boligejerne mulighed for at gennemføre boligforbedringsprojekter, konsolidere gæld eller dække andre finansielle udgifter. Det er vigtigt at overveje flere faktorer såsom rentesatser, vilkår, udgifter og krav, inden man vælger en lånemulighed til finansiering af en bolig. Forståelse af forskellene mellem de forskellige typer boliglån og deres egnethed til individuelle behov kan hjælpe potentielle boligkøbere med at træffe en informeret beslutning.

Faktorer, der skal overvejes, før du låner penge til bolig

En anden faktor, der skal tages i betragtning, er den rente og evt. bidragssats, der vil blive opkrævet for lånet. Låntageren bør sammenligne de rente - og bidragssatser, der tilbydes af forskellige långivere, og vælge den långiver, der har den mest favorable.


Andelsboliglån

En andelsbolig eller andelslejlighed adskiller sig fra en ejerlejlighed ved, at den er en del af en andelsforening. Køber du en andelsbolig, køber du dig en andel af foreningen. Det betyder, at du har ret til den andelsbolig, du har købt, men at foreningen formelt set ejer din bolig. Ved køb af ejerlejlighed er det udelukkende dig, der ejer lejligheden. Hvis du ønsker at låne penge til en andelsbolig, så bør du være opmærksom på, at det ikke er muligt gennem et realkreditlån, da boligforeningen ejer boligen, og du kun har brugsret til den. Du skal i stedet låne pengene gennem en bank. Her er det en god idé at foretage grundig research forud for, at du låner pengene, da de forskellige banker tilbyder meget forskellige renter, omkostninger og betingelser for at låne dig penge. Besøg gerne vores side hos Letfinans, hvor du kan læse mere om andelsboliglån. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at finde det helt rette lån for dig. Du skal blot udfylde en ansøgning, og herefter vil du modtage flere forskellige tilbud, som du kan kigge igennem og i ro og mag og finde frem til det, der passer dig bedst.


lån penge - Andelsboliglån

Lån penge til boligforbedring

Måske bor du allerede i drømmehuset, men har brug for at give det en kærlig hånd. I så fald kan du vælge at låne penge til boligforbedring. Forbedringer af boligen såsom en istandsættelse af kælderen eller etablering af altan eller terrasse kan også være med til at forøge boligens værdi, og det er derfor en investering, der kommer dig til gode på flere måder. Du kan også låne penge til at energirenovere din bolig ved for eksempel at udskifte taget eller isolere ydervægge, gulv og fundament. På den måde kan du opnå store besparelser på din varmeregning, og de lånte penge til boligforbedringen kan dermed ende med at være godt givet ud på den lange bane.

Overvejer du at låne penge til boligforbedring, så kan vi hos Letfinans hjælpe dig. På bare to minutter udfylder du en låneansøgning, hvorefter vi klarer arbejdet med at indhente en række lånetilbud, som du frit kan vælge mellem. Det er gratis at benytte vores tjeneste, og du er ikke på nogen måde forpligtet til at gøre brug af de lånetilbud, du modtager fra os. Skal du låne penge til boligforbedring, så er sammenligning af de forskellige långivere et godt sted at starte.


lån penge - Mere om lån af penge

Lån penge til bil

Hvis opsparingen ikke helt rækker til købet af en ny bil, så kan du vælge at låne pengene – et såkaldt billån. Hvis du ønsker at låne penge til køb af bil, så kan det gøres på flere forskellige måder. Du kan låne penge hos bilforhandleren, hvor du køber bilen. Du kan også låne pengene i banken eller optage et onlinelån. Har du planer om at købe en ny bil, så kan den stilles som sikkerhed for lånet hos bilforhandleren eller din bank. Dette er som oftest ikke muligt med en brugt bil, da en brugt bil har en lavere værdi end en ny og derudover hurtigt vil tabe yderligere værdi. Vil du låne penge til en brugt bil, vil det derfor skulle gøres med et lån uden sikkerhed.

Ønsker du at låne penge til køb af bil, så skal du først og fremmest overveje, hvor mange penge du er villig til at bruge på bilkøbet, og så er det selvsagt vigtigt, at du er i stand til at betale lånet tilbage igen. Du kan med fordel sammenligne de forskellige låneudbydere her på Letfinans.dk og på den måde finde frem til det bedste lån for dig. Når du sammenligner de forskellige typer af lån, vil du opdage, at nogle låneudbydere skal have et fast beløb i oprettelse, mens andre tager et variabelt. Låneudbyderen med det faste gebyr vil være den billigste løsning, hvis du ønsker at optaget et stort lån, mens långiveren med det variable gebyr er den bedste løsning, hvis du ønsker at låne et mindre beløb. Forud for at du låner penge til køb af bil, bør du have fokus på tre ting:

Om det skal være billån uden udbetaling eller med udbetaling

Hvor mange penge, du ønsker at låne

Hvor lang tid, du skal bruge på at betale dem tilbage igen

Som udgangspunkt bør du regne på, hvor meget af bilens pris du har mulighed for at betale kontant, hvis det overhovedet er en mulighed for dig. Denne del kaldes en udbetaling. Du kan som udgangspunkt gå ud fra, at jo højere en procentdel af beløbet du kan lægge i udbetaling, jo lavere rente vil du kunne få på dit lån. Det er derfor en stor fordel at kunne lægge en udbetaling ved lån af penge. Ønsker du at låne penge til en bil, så kan især lånets løbetid have stor betydning. Hvor længe du regner med at have bilen, og om du kommer til at bruge den meget. En bil, der kører mange kilometer vil ganske naturligt hurtigere blive slidt og dermed hurtigere kræve en udskiftning. Så jo mere, du regner med at bruge bilen, jo kortere løbetid bør dit lån også have, så du ikke ender med at betale af på et lån til en bil, som du ikke længere har. Med andre ord skal du sørge for at optage et billån med en løbetid, som stemmer overens med værdiforringelsen af bilen.

Derudover bør der være balance mellem det beløb, du låner og dine muligheder for at betale pengene tilbage. Det er derfor en god idé at give økonomien en grundigt eftertjek forud for, at du låner penge, så du er sikker på at have luft i økonomien til at kunne betale dem tilbage. Er dette ikke muligt, så er du nødt til at betale af over en længere periode eller finde en billigere bil. Når der lånes penge, vil der altid være flere omkostninger end bare renterne på lånet. Det er derfor en god idé at sammenligne ÅOP, når du ser på de forskellige låneudbydere. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og det kan du læse meget mere om længere nede på siden.

Forstå kravene: Det skal du vide, før du låner penge til bil

Før du ansøger om et billån, er det vigtigt at undersøge de forskellige typer lån, der er tilgængelige, og deres tilhørende rentesatser og vilkår. Ved at forstå de tilgængelige muligheder kan enkeltpersoner træffe informerede beslutninger om den lånetype, der passer bedst til deres behov og økonomiske situation. Det er også vigtigt at have en klar forståelse af de samlede omkostninger ved lånet, herunder eventuelle gebyrer og den samlede rente, der betales i løbet af lånets løbetid. Denne viden kan hjælpe enkeltpersoner med at undgå at påtage sig mere gæld, end de kan klare. Alt i alt er det vigtigt at overveje sin økonomiske situation, sin kreditværdighed og sine lånemuligheder nøje, før man låner penge til en bil.

Udforsk dine muligheder: hvor du finder de bedste tilbud på billån

Letfinans er et godt sted at starte når du vil låne penge til bil. De banker og långivere Letfinans samarbejder med tilbyder ofte lavere renter og mere fleksible tilbagebetalingsbetingelser, især for dem med god kreditværdighed. Du skal blot sørge for at gennemgå og sammenligne vilkårene i en låneaftale omhyggeligt, inden du underskriver den. Det er også vigtigt at shoppe rundt og sammenligne tilbud fra flere långivere for at sikre, at du får den bedst mulige aftale.

Sørg for at overveje faktorer som rentesatser, tilbagebetalingsbetingelser, gebyrer og andre gebyrer, der kan påvirke de samlede låneomkostninger.


Lån penge – privatlån

En privatlån optages af en privatperson og kan sidestilles med et banklån og et forbrugslån. Vælger du at låne penge via et privatlån, så bliver det ikke nødvendigvis krævet af dig, at du kan stille en form for sikkerhed for lånet. Forud for at du låner penge gennem et privatlån vil der dog blive foretaget en kreditvurdering af dig, og med udgangspunkt i dette vil långiveren give dig et tilbud med en rente og et lånebeløb, der er realistisk i forhold til dine økonomiske omstændigheder. Långiveren eller kreditoren kan derfor bede om, at du indsender lønsedler, årsopgørelse eller kreditalgoritmer, eller der kan være behov for, at du giver midlertidig adgang til e-skat, for at der kan foretages en kreditvurdering af dig.

Kreditvurderingen er afgørende for, hvor mange penge du har mulighed for at låne, og hvilken rente du kan få. Jo sundere en økonomi du har, desto flere penge kan du låne, og desto bedre rente kan du få. Et privatlån kan bruges til mange forskellige ting: Det kan være, de lånte penge skal finansiere en ny bil, eller det kan være, du har brug for at låne penge for at kunne finansiere en rejse eller en forbedring af boligen. Vælger du at låne penge gennem et privatlån, så er det helt op til dig, hvad pengene skal bruges på.

Prisen på et privatlån kan variere meget fra låneudbyder til låneudbyder. Og netop derfor er det vigtigt, at du sammenligner flere forskellige tilbud inden du vælger, hvem du vil låne penge hos. Når du låner penge, vil dit månedlige afdrag desuden afhænge af, hvor mange penge du har valgt at låne, og hvor lang en løbetid du har valgt.

Se hvordan du får et billigt privatlån gennem Letfinans.

Et privatlån kan også dække over, at der bliver lånt penge af familie eller venner. Sådan en type lån vil ofte være uden renter og gebyrer, og det er derfor en billig løsning, når du ønsker at låne penge. Til gengæld kan det være ubehageligt at skylde penge til nogen, du kender. Ønsker du at låne penge på denne måde, så er det en god idé at lave en skriftlig aftale vedrørende lånet. Heriblandt også hvordan og over hvor lang tid der skal afdrages på lånet. Bliver aftalen ikke overholdt, kan der nemt opstå ubehagelige stridigheder, og du bør derfor tænke dig grundigt om, inden du låner penge af familie og venner.


Lån penge til en rejse

Går du og drømmer om en rejse til varmere himmelstrøg? Eller er det i højere grad synet af nyfalden sne og følelsen af at suse ned af løjpen, som trækker i dig? Uanset hvilken type rejse du går og drømmer om, så kan du låne penge til turen ved hjælp af et såkaldt rejselån. Rejselånet er det samme som et forbrugslån eller privatlån, og her låner du penge af en långiver, som skal have dem tilbagebetalt over en bestemt løbetid med renter og afdrag.

Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at finde det rette rejselån for dig. Det tager kun to minutter at udfylde vores ansøgning, hvorefter vi sender dig lånetilbud fra en række forskellige banker, og du får mulighed for at sammenligne de forskellige tilbud, inden du træffer valget om, hvem du ønsker at låne penge af. Ønsker du ikke at gøre brug af nogen af de tilbud, vi sender til dig, så står det dig frit for at takke nej til dem alle. Og du mister ikke en krone på det, da vores service er gratis. Når du skal låne penge til en rejse, bør du være opmærksom på, at der kan være stor forskel på priser, vilkår og betingelser for hvert enkelt lån, og netop derfor er det ekstra vigtigt, at du stiller de forskellige tilbud op mod hinanden, så du ender med den bedste og billigste løsning. Ved at gøre brug af vores tilbud om sammenligning af rejselån kan der være tusindvis af kroner at spare.

Dine private forhold kan være med til at påvirke, hvor mange penge du kan låne til at rejse for. Dine indtægter og din alder kan således havne indflydelse på, hvor mange penge långiverne er villige til at låne ud til dig. Forud for at du låner penge til din rejse, kan du med fordel lægge et budget for turen, så du ved, hvor mange penge du har brug for at låne. Afhængigt af hvor du vil rejse hen, så vil der være forskellige omkostninger før rejsen såsom vaccinationer, flybilletter, rejseforsikring og evt. visum. Under rejsen skal du desuden betale til mad, overnatninger, transport og oplevelser. Det vil være meget individuelt fra person til person, hvor meget der for eksempel skal sættes af til overnatninger alt efter, om der er tale om et dyrt hotel eller et mere beskedent motel. Og derfor er det en god idé at lægge et budget for turen forud for, at du låner penge. Låner du for lidt, kan du risikere pludselig at stå uden penge på lommen, og låner du for meget, så vil du skulle betale unødige penge til renter, og derudover hænger du på lånet fra rejsen i endnu længere tid.

Har du kun brug for lidt ekstra lommepenge til din ferie, så vil en kassekredit være en god måde at låne penge på. En kassekredit er typisk tilknyttet kreditkortet, og den gør det muligt at have ekstra penge til rådighed, selvom kontoen er tom. Du vil ikke betale af på din kassekredit i faste afdrag, men i stedet vil det økonomiske råderum blive genskabt, når der går penge ind på kontoen. En kassekredit er ideel for dig, der kun skal låne et lille beløb, idet der kun skal betales renter af den benyttede kredit. Du risikerer derfor ikke at låne for mange penge, når du låner penge via en kassekredit. Prisen på en kassekredit afhænger af, hvor stor kreditten er, og hvordan økonomi ser ud – her vil der blive set på din månedlige indtægt og dine eventuelle gældsforhold.


lån penge - Lån penge til en rejse

Samlelån

Har du lånt penge hos flere forskellige långivere, så er der risiko for, at du mister overblikket over, hvem du skylder penge og ikke mindst hvor meget. Med et samlelån har du mulighed for at samle alle dine mindre lån til et samlet lån. Der er flere fordele ved et samlelån. Her skal du kun betale penge til én kreditor, og du skal derfor også kun forholde dig til en enkelt rente. Med et samlelån har du desuden mulighed for få en lavere ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), hvilket kan spare dig for mange penge på den lange bane. Låner du penge til et samlelån, så vil du opleve, at du har færre udgifter til at dække renterne på de forskellige lån. Et samlelån vil derfor kunne give dig mere luft i budgettet, så du har mulighed for at spare lidt ekstra op. Det kan være en fordel, så du har en buffer til uforudsete udgifter eller lidt ekstra penge til det, du lige går og drømmer om.

Med et samlelån har du også mulighed for at ansøge om at låne et beløb, der er større end din nuværende gæld. Det kan være en fordel, hvis du pludselig står over for en uforudset udgift, så du ikke skal ud og låne penge et andet sted for at kunne betale dine regninger. Hvis dit budget hænger fint sammen, så kan du med fordel afbetale det samme beløb om måneden til dit samlelån. På den måde vil du typisk komme af med dit lån hurtigere og dermed spare penge på renterne. Ønsker du at optage et samlelån, så foregår det på stort set samme måde, som hvis du skal låne penge på almindelig vis. Søger du om et samlelån i din private bank, så vil de højst sandsynligt have dig til at gøre rede for, hvorfor du har lånt penge flere forskellige steder, og hvad du ønsker at bruge dit samlelån til. Derudover vil du som oftest blive bedt om at stille en sikkerhed, hvis du ønsker at låne penge til et samlelån. Denne sikkerhed kunne være din bil eller din bolig. Hos Letfinans kan vi også hjælpe dig med at ansøge om samlelån. Udfyld blot ansøgningen, og lad tilbuddene komme til dig.

Se eksempler på besparelser ved hjælp af samlelån.


Find nogle af de mest populære låneformål her

Samlelån

Her kan du samlelån flere lån til et enkelt samlelån eller refinansiere et enkelt lån til et billigere lån med lavere rente.

Ansøg gratis og uforpligtende om samlelån herunder og se hvad du kan spare i dag.

Lån Penge

Lån til bil, bolig, samlelån, ferie eller lige hvad du drømmer om. Vi sender din ansøgning ud til flere banker, så du kan se hvor der billigst for dig at låne penge.

Ansøg på 5 minutter herunder og se dine lånetilbud.

Billån

Lad os gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om at give dig det billigste billån. Lånet er uden sikkerhed, så du sparer tinglysnings omkostningerne og får pengene direkte på din Nemkonto.

Ansøg gratis i dag og gør drømmen om ny bil til virkelighed herunder.

Erhvervslån

Lån til vækst, drift, udstyr, lager, byggeprojekter eller lige hvad din virksomhed har brug for. Renten starter fra 4% og du kan låne helt op til 10 mio. kr.

Ansøg gratis og uforpligtende om erhvervslån herunder.Lån penge i form af et forbrugslån

Har du brug for et tilskud til brylluppet, en rejse eller måske til renovering af boligen? Så vil du skulle låne penge i form af et forbrugslån. Forbrugslånet er, som nævnt ovenfor, et usikret lån, og det afspejler sig også i renterne, der vil være højere, end hvis du låner penge via et sikret lån. Når du vil låne penge i form af et forbrugslån, så er det vigtigt at lave en grundig research, før du optager lånet. Hos Letfinans samarbejder vi med blandt andet Basisbank, Express Bank og Resurs Bank, og det gør det muligt for os at indsamle flere forskellige tilbud, som du frit kan vælge mellem. Du vil få tilsendt de forskellige lånetilbud, så du nemt kan danne dig et overblik over lånebeløb, løbetider, renter, ÅOP og diverse andre relevante informationer. Se hvordan du får et billigt forbrugslån.

Låner du penge via et forbrugslån, så får du den fulde råderet over pengene uden at skulle redegøre for, hvad de skal bruges til. I modsætning til et kviklån, der skal afbetales inden for tre måneder, så har et forbrugslån ofte en længere løbetid, hvilket giver mulighed for at betale de lånte penge af med mindre beløb over en længere periode. Derfor behøver økonomien i din hverdag ikke at blive påvirket i så høj grad af dit forbrugslån, så længe du overholder terminerne. Et forbrugslån vil typisk være på 15.000 kroner eller over.


Lån penge i form af en kassekredit

Når du låner penge via en kassekredit, vil der blive indgået en aftale mellem dig og din bank om, at du inden for en specifik periode må bruge flere penge, end der står på dit betalings- eller kreditkort. Bruges der penge fra kassekreditten, så stiger lånebeløbet automatisk også. Beløbet vil dog aldrig kunne overstige det beløb, som der på forhånd er aftalt med banken. Kassekreditten kan være forbundet til en lønkonto, så der automatisk betales af på lånet, når din løn bliver sat ind på din konto. Ved at låne penge via en kassekredit, kommer du kun til at skylde og betale renter af det beløb, som du har hævet over. Dette står i kontrast til et forbrugslån, hvor du på forhånd skal gøre dig tanker om og beregne, hvor mange penge du har intentioner om at bruge, inden du ansøger om lån af penge. Du kan derfor risikere at låne flere penge, end du har brug for, hvilket kan koste dig mange penge, da det både er selve beløbet og renterne, der skal betales tilbage. Beløbet på kassekreditten skal forhandles med den bank, som kassekreditten skal optages i.

Ønsker du at gøre brug af kassekredit i forbindelse med lån af penge, så kan du med fordel skele til debitorrenten, da den kan variere fra 4 til 20%. Ud over renten bør du også tjekke op på, om der er en provision for at have kassekredit til rådighed. Det vil sige, om du betaler et fast beløb om måneden blot for at have muligheden for at gøre brug af din kassekredit. Herudover vil mange banker kræve et oprettelsesgebyr for at etablere kassekreditten, hver gang du vælger at gøre brug af den.

Uanset hvad du har brug for et ekstra tilskud til, så kan du med fordel sætte de forskellige udbydere op mod hinanden for på den måde at finde det helt rigtige lån for dig. Når du skal optage et lån, vil du støde på forskellige termer såsom rente, afdrag og løbetid, som det er en fordel at have godt styr på, hvis du vil have det bedste lån. Nedenfor har vi lavet en guide, så du nemt og hurtigt kan sætte din ind i de mange ord og blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på.


lån penge - Lån penge i form af en kassekredit

Lån penge med realkredit

Ønsker du at låne penge med realkredit, så er der nogle ting, du bør vide. Når du låner penge i form af et realkreditlån, så tilbyder långiveren det mod, at der stilles en sikkerhed i form af fast ejendom. Når du låner pengene, vil der blive tinglyst et pantebrev, og af dette fremgår det, at långiveren har pant i ejendommen, som er svarende til det beløb, du har lånt. Der findes to typer af realkreditlån: et fastforrentet lån og et rentetilpasningslån. Hvilken af de to typer du skal vælge, afhænger især af, hvor risikovillig du er. Vælger du at låne penge gennem et fastforrentet lån, så vil renten være den samme i hele lånets løbetid. Låner du derimod pengene med et rentetilpasningslån, så vil renten være variabel og blive fastsat med 1, 3, 5 eller 10 års mellemrum.

Den maksimale løbetid, når du låner penge gennem et realkreditlån, er 30 år. Har du økonomi til det, kan du dog også vælge at låne penge med en løbetid på for eksempel 10 eller 20 år, så du dermed hurtigere er af med din gæld. Selvom det kan være fristende at låne penge med en kort løbetid, da du derved skal lægge et mindre beløb hver måned, så er det værd at huske på, at en kortere løbetid samtidig resulterer i et højere afdrag, som du skal være i stand til at betale. Det er derfor vigtigt at finde en balance mellem løbetiden og dine muligheder for at afdrage, når du låner penge.

Når du låner penge via et realkreditlån, så giver det mulighed for afdragsfrihed. Med et realkreditlån kan du som udgangspunkt maksimalt have afdragsfrie perioder på 10 år. I disse perioder skal du udelukkende betale renter og bidrag. Afdragsfrie perioder kan være med til at give luft i økonomien, men det er vigtigt at huske på, at du blot udskyder betalingen, og dermed skal afdrage på lånet i kortere tid, og at din ydelse derfor vil stige. Det er derfor vigtigt, at du tager højde for i din økonomi, at dine terminsbetalinger vil stige, hvis du vælger at gøre brug af afdragsfriheden på de lånte penge. Hvis du ønsker at låne penge via et realkreditlån til køb af ny bolig, så skal du selv have minimum 5% af boligens samlede pris til udbetalingen. Du har mulighed for at finansiere 80% af boligens værdi med et realkreditlån, hvis det er en helårsbolig. Er der tale om et fritids- eller sommerhus, kan du låne op til 75%. Den resterende del af lånet kan du vælge at finansiere gennem et banklån eller ved brug af eventuel formue.

Når du låner penge gennem et realkreditlån, så skal du betale renter og afdrag til investorerne, som har købt obligationerne. Realkreditobligationer anses for at være sikre investeringer, og derfor kan du typisk få en lavere rente, når du låner penge gennem et realkreditlån end med andre typer lån. Ud over at betale renter og afdrag til investorerne, så skal du også betale et bidrag til realkreditinstituttet som betaling for, at de administrerer kreditforeningslånet. Når du har med realkreditlån at gøre, vil ud med garanti også støde på bidragssatsen. Bidragssatsen fastsættes ud fra belåningsgraden, det vil sige, hvor meget du har lånt i boligen i forhold til dens værdi. Bidragssatsen kan variere afhængigt af låntypen og realkreditinstituttet. Også når det kommer til at låne penge ved hjælp af realkredit er det værd at gennemsøge markedet for at finde det bedste lån for dig.


Lån penge med en medansøger

Når du skal låne penge, så er der mulighed for at gøre det sammen med en medansøger. Der er en række forskellige fordele ved at låne penge med en medansøger. For det første er der forbedret chance for at blive godkendt til lånet, og for det andet så kan du med stor sandsynlighed også få et billigere lån. Vælger du at låne penge på denne måde, så bør du være opmærksom på, at din medansøger også kan stilles til ansvar, når det kommer til tilbagebetalingen af de lånte penge. Når du låner penge med en medansøger, så er det ensbetydende med, at långiveren løber en mindre risiko ved at låne dig pengene, idet der er større chance for, at de bliver betalt tilbage. Derfor vil de ofte også være villige til at tilbyde dig og din medansøger en lavere rente og dermed et billigere lån, og der er derfor penge at spare ved at låne penge med en medansøger.

Når du søger om lån af penge med en anden, så er det jeres begges økonomi, der tages højde for. Har du for eksempel en årlig indkomst på 200.00 og din medansøger har en årlig indkomst på 300.000, så vil der blive taget udgangspunkt i den gennemsnitlige indkomst, altså 250.000. Tages der udgangspunkt i dette eksempel, vil du altså få en bedre kreditvurdering ved at ansøge om lånet med en medansøger. Hos Letfinans er det nemt at inkludere en medansøger i ansøgningen, som kun tager ganske få minutter at udfylde.

Med en medansøger har du også ekstra økonomisk støtte i tilfælde af, at du pludselig ikke længere er i stand til at betale de lånte penge tilbage. Skulle du blive fyret eller få en større uforudset regning, så kan medansøgeren altså hjælpe dig med stadig at kunne stille de påkrævede beløb til terminen. Det er den oprindelige låntager, der skal betale de lånte penge tilbage, men i tilfælde af at denne ikke er i stand til at tilbagebetale lånet, er det medansøgeren, der hæfter for lånet. Det er derfor også vigtigt, at du indgår en klar og tydelig aftale med din medansøger, inden I låner penge sammen. De fleste vælger at ansøge med et familiemedlem eller en bekendt, men du kan i princippet ansøge med hvem som helst. Da I hæfter for lånet sammen, vil det dog være en fordel at vælge en medansøger, som du stoler på, og at denne tillid er gensidig.

Du kan vælge at gøre brug af en medansøger, hvis du har en lav indkomst. Et lille økonomisk råderum vil som udgangspunkt betyde, at kreditorer ikke er lige så villige til at låne penge til dig, men med en medansøger bliver dine muligheder for at låne penge forbedret. Står du over for at skulle låne mange penge, så kan det være svært at blive godkendt som eneansøger, men med en medansøger er det en helt anden sag. Er din låneansøgning tidligere blevet afvist, så kan en medansøger gøre det muligt alligevel at få din ansøgning godkendt.


Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er muligt at fortryde et lån. Ifølge Kreditaftaleloven har forbrugere 14 dages fortrydelsesret på lån, og de 14 dage regnes fra den dag, hvor låneaftalen trådte i kraft. Fortryder du et lån af penge, så skal du meddele det skriftligt til den långivende bank, og derudover vil du blive påkrævet at tilbagebetale de lånte penge inklusive renter inden for 30 dage. Du har også mulighed for at indfri dit lån helt eller delvist. Det kan gøres til hver en tid, og det kan for eksempel gøres ved at samle dine forskellige lån i et såkaldt samlelån. Der kan være besparelser at hente med et samlelån, og derudover kan det give et bedre overblik over dine lånte penge og tilbagebetalingen af dem. Skulle der komme en periode med luft i økonomien, så står det dig også frit for at indfri dit lån til hver en tid og dermed få det ud af verden.


lån penge - Hvad er løbetid

Lån penge via banken vs. lån penge via kviklån

At låne penge via kviklån er den hurtige løsning. Det tager ikke længe at skrive sig op til lånet, pengene vil ofte stå på kontoen inden for få dage, og så skal de lånte penge betales tilbage inden for tre måneder. Kviklån vil ofte være beløb på 15.000 kroner eller under. Det kan være en nem måde at låne penge på, men et kviklån kan hurtigt komme til at koste dig dyrt. Renterne er nemlig ofte en del højere, når du låner penge gennem et kviklån, end når du låner gennem en bank.

Når du låner penge gennem banken, vil der blive foretaget en grundig kreditvurdering af dig forud for, at du får lov til at låne pengene. Dette gøres både for, at banken er sikker på at få deres udlånte penge igen, men det fungerer også som en sikkerhed for, at du ikke optager et lån, som ender med at stige dig over hovedet, og som du ikke er i stand til at tilbagebetale. Når du låner penge via en bank, så vil det oftest være fordi, du har brug for 15.000 kroner eller mere. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med lån af penge med lånebeløb fra 15.000 kroner og helt op til 400.000. Vi samarbejder med en række anerkendte banker, hvilket er din garanti for en favorabel rente, når du skal låne penge til det, du går og drømmer om.


Hvilke banker er bedst til lån?

Letfinans samarbejder med mere end 16 af de bedste banker i Danmark for at tilbyde det bedste lån.

Herunder finder du et udsnit af de bedste banker:

Express Bank

Express Bank ejes af verdens 4. største bank BNP Paribas, og har været på det danske marked siden 1987. Bankens hovedkontor ligger i Taastrup og specialiserer sig i lån og kreditter til privatkunder.

Resurs Bank

Resurs Bank blev grundlagt i 1977 og er i dag repræsenteret i hele norden. Banken hjælper dagligt 5,7 mio. kunder med privatlån, kreditkort og forsikringer.

Kompas Bank

Kompasbank er Danmarks nye erhvervsbank, og tilbyder små og mellemstore virksomheder konkurrencedygtig finansiering.

Remember

Entercard Danmark som står bag forbrugslån og kreditkort virksomheden Re:member i Danmark. Entercard Danmark er en del af Entercard International, som opererer i hele Norden.

Ferratum

Ferratum Bank er en del af den europæiske koncern, Multitude - som med mere end 700 ansatte leverer finansielle produkter til hele Europa.

Resurs Billån

Resurs Billån giver dig et lånebevis du kan indløse i alle landets bilforhandlere - uden undtagelse.

Bank Norwegian

Bank Norwegian blev etableret i Norge i 2007, og har i dag mere end 1.5 mio. kunder. Banken er en del af NOBA Bank Group og tilbyder kreditkort, opsparingskonto og lån uden sikkerhed.

KreditNu

KreditNu tilbyder privatkunder lån op til 25.000,- kr. uden sikkerhedsstillelse. KreditNu foretager altid en grundig kreditværdighedsvurdering og udbetaler lån ved straksoverførsel i hele åbningstiden.Sådan finder du det bedste lån

Står du over for at skulle låne penge, og ønsker du at finde det bedste lån på markedet, så er grundig research vejen frem. Der er mange begreber at holde styr på, så det er med at holde tungen lige i munden og bevare det kølige overblik. Læser du forklaringerne på de forskellige termer her på siden, så er du allerede godt i gang. Der er mange långivere, der hellere end gerne vil låne dig penge, og som kan give dig et tilbud, der ved første øjekast ser attraktivt ud, men som langt fra er det på den lange bane. Hos Letfinans kan vi hjælpe dig med at skabe et overblik over de mange udbydere. Du skal blot udfylde en ansøgning, og derefter vil du modtage tilbud fra flere forskellige banker, som du kan sammenligne i trygge rammer derhjemme og dermed træffe din beslutning på et oplyst grundlag. Når du skal låne penge, er det en god idé at være opmærksom på følgende:

 ● Lånets beløb
 ● Lånets type
 ● ÅOP
 ● Udbyderen af lånet
 ● Løbetiden på lånet

De enkelte begreber kan du læse meget mere om nedenfor.


Hvad er rente?

Renten er en omkostning, du betaler långiver for at låne penge. Renten regnes som en procentdel af lånebeløbet, som skal betales tilbage sammen med lånebeløbet, og den baseres på flere faktorer, som f.eks. risikoen for at långiver ikke bliver tilbagebetalt, långivers interne omkostninger mv. På baggrund af en kreditvurdering af dig som kunde udregner långiver den rentesats, du skal betale. Hvis du har en god økonomi, det vil sige, hvis du for eksempel er boligejer og har en medansøger/meddebitor, vil du som oftest blive tilbudt de laveste rentesatser. Når du søger om at låne penge, så vil du ofte støde på begrebet renters rente på lån. Det betyder kort sagt, at et beløb bliver forrentet flere gange. Renters rente er det, du betaler af den rentesats, der er blevet fastsat i forhold til det beløb, du ønsker at låne. Når du skal låne penge, er det en fordel at være opmærksom på antallet af rentetilskrivninger, da de kan være med til at påvirke lånets samlede rentesats, og dermed gøre det dyrere en først antaget. Når du sammenligner de forskellige låneudbydere, så kan du med fordel se på den nominelle rente, som også flere steder bliver kaldt effektiv rente. Den nominelle eller effektive rente medregner antallet af rentetilskrivninger over året – det vil sige renters rente på lånet.

Vil du sikre en lav rente, når du låner penge, så kan du med fordel overveje at finde en medansøger, som du kan låne pengene med. En medansøger eller meddebitor indestår for, at låntagers forpligtelse overfor långiver opfyldes, så hvis låntager ikke selv betaler långiver, så gør meddebitoren. Dette øger sikkerheden for långiver, hvilket som oftest udmønter sig i en bedre kreditvurdering af dig som låntager. Jo bedre kreditvurdering du får, jo lavere rente skal du betale, og jo højere beløb vil du kunne låne. Når du ansøger om lån af penge hos Letfinans, kan det derfor være en god idé at tilføje en medansøger på din låneansøgning.

Hos Letfinans kan du få en rente ned til 4,49%, hvilket kan være billigere sammenlignet med andre låneudbydere på markedet f.eks. indenfor kviklån eller SMS-lån. Ligeledes er ÅOP-delen også lavere sammenlignet med førnævnte lånetyper. Du laver hos os kun en gratis ansøgning, hvor vi indhenter flere personlige tilbud til dig, og du kan ansøge om lån på op til 400.000 kr.


lån penge - Hvad er rente?

Hvad er afdrag?

Når man indgår en låneaftale, skal det lånte beløb betales tilbage igen. Dette sker i flere rater, typisk kaldet for afdrag. Sammen med betaling af renter og gebyrer udgør dette en termin. Antallet af rater, og dermed terminer, afhænger af løbetiden. Løbetiden på lån af penge gennem Letfinans kan være på mellem 1 og 12 år. Oftest vil man i forbindelse med oprettelsen af selve lånet have indgået en aftale om hvor ofte og med hvor store beløb, man betaler sin gæld tilbage. Et afdrag er en delvis betaling af en større gæld. Man betaler som regel afdragene på sin gæld hver d. 1. i måneden. Ved de fleste afdragsordninger laver du en delvis betaling på din gæld hver måned. Andre typer af afdragsordninger kan eksempelvis aftales med kvartalsvis eller årlig tilbagebetaling. Dette afhænger af, hvad der er aftalt med långiveren.

Uanset hvor mange penge du låner, vil en del af aftalen således indeholde en afdragsordning. Afdragene fastsættes oftest ud fra, hvor meget du og långiver vurderer, du kan betale tilbage ad gangen. Hvis du har en lav indkomst, kan afdragsordningerne aftales til at løbe over længere tid – det vil sige, at dit låns løbetid kan forlænges. Har du en højere indkomst, er det mest fordelagtigt for dig at vælge så kort en løbetid som muligt, da du på denne måde betaler færrest mulige renter og gebyrer, hvilket gør det samlede tilbagebetalingsbeløb lavere og dermed lånet billigere.

Du har også mulighed for ikke at afdrage på din gæld i en periode – dette kaldes afdragsfrihed. I de afdragsfrie perioder vil det kun være renter og bidrag eller rentetillæg på dit lån, som skal betales. De afdragsfrie perioder kan være med til at give luft i din økonomi til at gøre andre ting. Det kan være, du har andre dyrere lån, som du med fordel kan betale af på først. Den afdragsfrie periode kan også bruges til at sætte ekstra penge ind på din pensionsopsparing eller noget helt tredje. Hvis du ønsker at låne penge, hvor der er mulighed for afdragsfrihed, så skal det indgå i aftalen, når du optager lånet.


Hvad er løbetid?

Løbetid på et lån er den periode, som lånet bliver betalt tilbage over, når du har lånt penge. Det er den periode, hvor du har dine penge til rådighed. Det er også samtidig et udtryk for, hvor længe du har til at tilbagebetale de lånte penge. Det kan være fra 12 til 144 måneder. Går du efter en lav månedlig ydelse, skal du vælge et lån med lang løbetid. Der spredes udgifterne på lånet nemlig over en længere periode, og det gør de månedlige ydelser eller terminer mindre. Hvis du derimod ønsker at betale lånet ud så hurtigt som muligt, skal du vælge en kort løbetid. Det gør de månedlige ydelser højere, men det medfører også, at du er tilsvarende hurtigere ude af din gæld. Det kan være fristende at vælge lån med en lang løbetid, men man skal være opmærksom på, at omkostningerne bliver væsentlig større ved sådanne lån. Du betaler rente af det beløb, du har lånt. Jo længere tid du har lånet, jo mere bliver der tilskrevet i renter. En kort løbetid vil derfor altid være at foretrække. Løbetiden skal dog være afstemt med din økonomiske situation, for hvis løbetiden er for kort, kan der opstå problemer med at finde plads i budgettet til at betale de lånte penge tilbage.

Kviklån har ofte en kort løbetid, men har derudover også en tilsvarende højere rente, og det er derfor vigtigt ikke at lade sig forblinde af en kort løbetid, men også skele til lånets ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent.


Hvad er annuitetslån?

Et annuitetslån er som regel et fastforrentet lån hvor rentedelen af den samlede ydelse falder over lånets løbetid. Renteandelen falder, da der over løbetiden afdrages løbende, og der betales således renter af et stadig mindre beløb. Ydelsen er fast over hele lånets løbetid, men skifter fra at rentedelen er høj i starten af lånets løbetid til, at afdragene er høje i slutningen af lånets løbetid.

Et annuitetslån kan også være variabelt forrentet. Det har den indvirkning på ydelsen, at forholdet mellem rente- og afdragsdelen kan svinge, alt efter hvorledes den variable rente bevæger sig.

Når du låner penge efter annuitetsprincippet og fast ydelse formidlet af Letfinans, får du et lån, som giver dig tryghed i din økonomi, og hvor du kender dine månedlige betalinger.


lån penge - Er det billigt at låne penge gennem Letfinans

Hvad er udbetaling?

En udbetaling er det beløb, du har mulighed for at lægge kontant, når du optager et lån. Som tommelfingerregel kan du bruge, at jo højere en procentdel af lånets beløb, som du er i stand til at lægge kontant, jo lavere en rente vil du få på lånet. Der er altså penge at spare, hvis du har mulighed for at lægge en del af udbetalingen.

Når man skal låne penge til køb af bolig, bliver det som oftest forventet, at man kan lægge en kontant udbetaling på 5% af den samlede købspris. Det bliver også gjort for låneoptagerens egen skyld, da det fungerer som en sikkerhed for, at vedkommende ikke sætter sig for dyrt med et lån, han eller hun ikke er i stand til at betale tilbage. Har du været god til at spare op, vil det komme dig til gode, når du skal ud og låne penge, idet du vil være i stand til at lægge en del af udbetalingen og dermed få en mere favorabel rente. Med en opsparing sender du samtidig et signal til långiveren om, at du har styr på din økonomi, og det kan også være med til at give dig et bedre lån.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til det bedste lån. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om lån og låneansøgning gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste lånetjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Udover renteomkostninger betaler du som låntager ofte også andre gebyrer, og disse gebyrer indregnes i ÅOP, således de samlede omkostninger for dig udregnes i procent af lånebeløbet.
br> ÅOP giver dig et bedre overblik over de samlede omkostninger, der kan være i forbindelse med optagelse af lån hos en given udbyder. Men selvom ÅOP kan hjælpe til at give et bedre overblik, er det dog også vigtigt at kigge på de lånesituationer, hvor ÅOP giver god mening at sammenligne på, og hvor det ikke gør. Hvis man som låntager f.eks. blot ønsker et kviklån, som man har tænkt sig at tilbagebetale efter 30 dage, vil en høj ÅOP ikke nødvendigvis være afgørende, men her kan andre faktorer som f.eks. tilgængelighed og bekvemmelighed være vigtigere. Når du skal låne penge, så bør du som udgangspunkt gå efter et lån med lav rente og lav ÅOP.

Har du besluttet dig for at låne penge og fundet to lån med samme ÅOP, så er det på den lange bane bedre for dig, at ÅOP’en består procentmæssigt mest af renter. Renteudgifter er fradragsberettigede, og de kan derfor trækkes fra i skat. Det kan gebyrer på dit lån ikke, og derfor vil en ÅOP, der består mest af renter være en billigere løsning efter skat end samme ÅOP med højere gebyrer.

Du kan hos Letfinans få en ÅOP helt ned til 4,68% om året. Sætter du os til at indhente tilbud fra bankerne for dig, så får du mulighed for let og hurtigt at danne dig et overblik over de forskellige lånetilbuds ÅOP. Skal du låne penge, så er det helt essentielt, at du holder nøje øje med ÅOP, da det er her, du får et overblik over de samlede omkostninger ved at låne pengene.

ÅOP er noget, som alle låneudbydere har pligt til at oplyse om, og det er derfor med til at give låntagerne transparens og nogle informationer, som de kan bygge deres valg af långiver til lån af penge hos. Når du sammenligner ÅOP, så husk at lånene skal have samme løbetid og samme lånebeløb, for at sammenligningen giver mening. Vælger du at sammenligne lån hos Letfinans, så sørger vi for, at de lån du får tilbudt, alle har den løbetid og det lånebeløb, som du ønsker.


Hvad er stiftelsesgebyr?

Når du skal låne penge, så er det godt at kende til betydningen af stiftelsesgebyr. Stiftelsesgebyr kaldes også for oprettelsesgebyr, og det er et gebyr, som nogle långivere opkræver, når du låner penge hos dem. I stiftelsesgebyret kan for eksempel være inkluderet et tinglysningsgebyr, som banken opkræver opkræver for at tinglyse dokumenter i forbindelse med lån af penge. Stiftelsesgebyret afhænger ikke af lånets størrelse, og du kan derfor ikke bruge stiftelsesgebyret som en målestok for, hvilket lån der er det billigste. Her bør du i stedet sætte de forskellige låns ÅOP op mod hinanden for at finde frem til det bedste sted at låne penge.


Hvad er hovedstol?

Når du skal låne penge, vil du med stor sandsynlighed støde på begrebet hovedstol. Hovedstol dækker over det beløb, du låner, og de stiftelsesomkostninger, der er forbundet med lånet. Hovedstolen vil derfor også være større end det beløb, som du ansøger om at låne. Hovedstolen vil ikke ændre sig, selvom du afdrager på dit lån, da den er et udtryk for, hvor meget lånet er på den dag, du optog det. Du kan dog stadig bruge hovedstolen som en måde at måle, hvor meget du mangler at betale tilbage på dit lån. Det gør du ved at sammenholde hovedstolen med det beløb, som du på nuværende tidspunkt har betalt tilbage på dit lån. Har du netop lånt penge, som du endnu ikke har afdraget på, så vil restgæld og hovedstol altså være det samme. Fra det øjeblik, hvor du begynder at betale dit lån tilbage, så vil restgælden ændre sig, mens hovedstolen vil være den samme. Renterne på dit lån er ikke en del af hovedstolen, men de skal stadig betales, og de vil derfor indgå som en del af din restgæld. Det er derfor også en god idé at betale lånet tilbage så hurtigt som muligt, da du på den måde vil mindske de renter, som løber på i den tid, du har lånet.


Er det billigt at låne penge gennem Letfinans?

Ja, det kan det være. Hos os laver du nemt og gratis kun en ansøgning, og herefter indhenter vi personlige lånetilbud til dig fra flere banker. Dermed kan du sammenligne bankernes tilbud på en overskuelig måde og udvælge det lån, der passer netop dig. Hvor billigt dit lån bliver afhænger af en konkret kreditvurdering. Som tommelfingerregel vil du blive godkendt til et lån med lav rente, hvis du har en sund økonomi. Hvis du samtidig ansøger sammen med en medansøger/meddebitor, vil dette øge din chance for godkendelse til at låne penge til det, du går og drømmer om.

Hos Letfinans samarbejder vi med for forskellige banker. Vi ønsker at gøre det lettere for dig som låntager at indhente lånetilbud fra forskellige udbydere og dermed give dig mulighed for at udvælge det bedste tilbud, så du kan spare penge på dit lån. Med denne fremgangsmåde vender vi den danske lånebranche om, så bankerne konkurrerer om dig frem for det omvendte. Hvor mange penge kan jeg låne? Et af de helt store spørgsmål, som mange gerne vil have svar på, er, hvor mange penge det er muligt at låne. Dette beløb afhænger af flere ting, heriblandt din samlede økonomiske situation og hvilken type lån, du ønsker at optage.

Hvis du ønsker at låne penge i banken, så vil der blive taget udgangspunkt i den kreditvurdering, som banken foretager af dig. Her tager banken et grundigt kig på din økonomiske situation, og det er med udgangspunkt i denne kreditvurdering, at de kan give dig et tilbud på lån af penge. Derudover er formålet med lånet også afgørende for, hvor mange penge du kan låne. Du vil derfor også hurtigt opdage, at renterne er langt højere, hvis du ønsker at låne penge til forbrug gennem et usikret lån, end hvis du låner penge med sikkerhed i for eksempel din bil eller bolig. Hvis du låner et lille beløb, så vil løbetiden også være kortere, mens renterne også vil være tilsvarende højere. Med andre ord vil det ofte være dyrere at låne mange små beløb end at optage et stort lån.


Lån penge – hvad koster det?

Det vil altid koste penge at låne penge, da långiveren kræver en betaling for at låne dig beløbet. Du vil derfor skulle betale renter, når du låner penge, og renteomkostningerne vil blive beregnet ud fra den nominelle rente. Ud over renterne vil du ofte skulle betale et etableringsgebyr samt et terminsgebyr. Derudover kan der forekomme ekstra gebyrer, hvis du vælger at have afdragsfrie perioder, hvor du ikke betaler af på dit lån. Nogle kreditorer vil opkræve ekstra gebyrer, hvis du ønsker at lave ændringer i låneaftalen såsom din afbetalingstid eller forfaldsdatoen på de lånte penge. Du vil også kunne opleve at blive afkrævet et ekstra gebyr, hvis du skal have fysiske faktura leveret med posten. Hvis du vil spare penge på dette område, kan du vælger en elektronisk fakturaløsning hos den udbyder, du låner penge hos. På den måde vil du modtage dine faktura i din e-boks eller på bankens hjemmeside. Alle disse ting bør du være opmærksom på, når du skal låne penge. Ved at kigge på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) kan du nemt danne dig et overblik over de gebyrer og renter, der følger med det pågældende lån af penge.


FAQ

Hvor kan jeg låne penge hurtigt?
Du kan låne penge hurtigt hos de fleste låneudbydere, som oftest udbetaler pengene i løbet af 1-2 hverdage til din NemKonto efter kreditgodkendelse. Alle låneudbydere er pålagt af Finanstilsynet at foretage en kreditvurdering , så du vil altid skulle igennem denne først før lånet bliver udbetalt. Dette er dog gjort nemmere og hurtigere med elektronisk indhentning af en information bankerne har brug for.
Hvis man ikke kan låne penge?
Hvis man ikke kan låne penge pga. forskellige faktorer som kreditgodkendelse, RKI-registrering eller lignende er det bedst at lade være. Det skal dog nævnes at bankerne kan have forskellige udlåns-politikker og fordi man bliver afvist i den ene bank - behøver det ikke være tilfældet i den anden.
Hvem tilbyder lån trods RKI?
I Danmark er vi ikke bekendt med låneudbydere som tilbyder lån trods RKI. Dette skyldes Finanstilsynets regler, som sætter strenge krav til hvem bankerne må foretage udlån til.
Hvad koster det at låne 25000 kr?
Der kan være stor forskel på hvad det koster at låne 25000 kr. hos de enkelte banker. Renten kan svinge fra 4-25%, da hver bank foretager en individuel vurdering og har forskellige priser samt udlåns-politikker. Det er derfor altid en god ide, at indhente tilbud fra flere banker - så du kan låne 25000 kr. billigst muligt.


Før du låner penge

Letfinans og vore bankpartnere anbefaler, at du lægger et holdbart budget for din økonomi, før du ansøger om lån. Dit budget bliver fastlagt ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen og derefter trække de faste månedlige udgifter fra. Indtægter kan være løn, udbetalinger fra a-kassen, pension, kontanthjælp, SU og honorarer. Når du har beregnet din månedlige indkomst, skal du herefter trække de faste månedlige udgifter fra. De faste månedlige udgifter kan være husleje, abonnementer, transport, el, vand og varme. Du bør lave dit budget ud fra et helt år, da det vil give det mest realistiske billede af din økonomi. Nogle regninger skal betales hver måned, nogen hvert kvartal og nogen skal kun betales en gang årligt. Dine udgifter kan derfor variere meget fra måned til måned, men vælger du at udregne dem over et helt år, så får du et gennemsnit, hvor der er taget højde for både de dyre og de billige måneder.

Når du lægger et budget, kan du samtidig se, hvor stort et månedligt rådighedsbeløb du har og herved bedre beslutte, hvor meget du ønsker at låne. Du kan samtidig løbende følge med i om budgettet holder, og der er overensstemmelse med indtægter og udgifter. Der er altså mange fordele ved at lægge et budget og dermed få et bedre overblik over din økonomi. Du kan benytte Letfinans gratis budgetskema.

Et holdbart budget sikrer dig, at du ikke risikerer at komme i økonomisk uføre, hvor udgifterne løber løbsk. Ved at lægge et budget har du et godt overblik over din økonomi, og du undgår ubehagelige overraskelser. Ved at danne dig et grundigt overblik over din økonomi kan du også bedre danne dig et realistisk billede af, hvor meget du vil være i stand til at afdrage om måneden, og dermed også hvor lang en løbetid, dit lån bør have. Når du vil låne penge, er det vigtigt, at du sammenligner lån, som matcher hinanden. Det vil sige, at det skal være samme type lån – kviklån, forbrugslån, kassekredit og så videre. Derudover skal beløbet selvsagt være det samme, for at det giver mening at sammenligne de forskellige lån. Du skal, inden du låner penge, ligeledes være opmærksom på, om der stilles krav til dig som låntager. De forskellige låneudbydere har forskellige krav til dig, der ønsker at låne penge. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI-registrering.


Krav for optagelse af lån

Du skal hos Letfinans opfylde følgende minimumskrav:

 ● Minimum 21 år
 ● Fast indkomst på minimum 180.000 Kr. om året
 ● Ingen registrering hos RKI/Experian og Debitorregistret

Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor, hvor der vil blive set på din gæld i forhold til din indkomst, og dine ejerforhold, dvs. hvad du ejer af hus, lejlighed, bil og så videre. Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og omkostninger på dit lån.


Hvad er RKI og Debitorregistret?

RKI (Ribers Kredit Information) og Debitorregistret er de to største registre i Danmark over dårlige betalere. Betaler du ikke dine regninger over en længere periode, så risikerer du at blive registreret som dårlig betaler i RKI. Det kan både være penge, du skylder til en virksomhed, en bank eller en udlejer. Du skal dog have modtager tre rykkere, hvoraf de to første ikke må varsle om RKI og skal være sendt med minimum 10 dages mellemrum. Den tredje rykker skal advare om RKI, før du kan indberettes. Har du gæld til det offentlige, så skal beløbet været på 7.500 eller over, før du kan indberettes. Derudover skal der gå fire uger fra advarslen om registrering i RKI er modtaget, og til at registreringen udføres.

En registrering i RKI eller Debitorregistret vil have indflydelse på dine muligheder for at låne penge, idet mange långivere ikke tilbyder at låne penge til folk, der er registreret i disser registre, da det er ensbetydende med, at de før har haft svært ved at betale deres lånte penge tilbage. En registrering som dårlig betaler kan også have indflydelse på dine muligheder for at tegne et telefonabonnement, og du kan blive nægtet muligheden for at betale for ting via afbetaling. En registrering i RKI eller Debitorregistret bør derfor så vidt muligt undgås. RKI giver virksomheder, offentlige myndigheder og den offentlige sektor mulighed for at kreditvurdere privatpersoner såvel som virksomheder.

Er du først blevet registreret i RKI eller Debitorregistret, så er den enkle måde at komme ud af dem igen på at betale den gæld, du skylder. Husk at få en kvittering, når dette gøres. Derudover skal du huske at bede firmaet om at slette din registrering hos RKI – det er deres opgave at få dette gjort. Har du flere kreditorer, som du har lånt penge af, så kan du indgå en betalingsaftale med dem, hvor du afdrager et realistisk beløb hver måned. På den måde skaber du et overskueligt afbetalingsforløb, og du sikrer samtidig, at hver enkelt kreditor får deres lånte penge tilbage, så du kan blive meldt ud af RKI igen. Du kan tjekke om du er registreret som dårlig betaler hos Debitorregistret Debitorregistret , og hos RKI/Experian.


Nyeste regler for lån af penge gennem kvik- og forbrugslån

Den danske regering vedtog i december 2019 en række nye regler for lån af penge via kvik- og forbrugslån. Disse regler har begrænset, hvem der må låne penge ud, og hvilke vilkår der må lånes penge ud på. Reglerne blev vedtaget med udgangspunkt i et ønske om at mindske antallet af danskere, der låner penge via et for dyrt lån og dermed ikke er i stand til at betale dem tilbage og ender i en dårlig økonomisk situation. De essentielle elementer i den nye aftale inkluderer følgende:

 ● ÅOP-loft
 ● Omkostningsloft
 ● Regulering af långivning mellem personer

Den nye aftale betyder, at alle forbrugslån med en ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på over 35% forbydes fra d. 1/7-2020. Omkostningsloftet betyder, at du maksimalt kan ende med at betale det dobbelte af lånet tilbage i renter, gebyrer og afdrag. Skulle du vælge at låne pengene af en privatperson, så vil de samme regler for ÅOP-loft og omkostningsloft ligeledes gælde for dette lån. Denne nye aftale er med til at sikre fair vilkår for låntagere i Danmark.


Værd at vide, når du skal låne penge

Der er blandt andet en stor fejltagelse, som mange begår, når de skal låne penge, og det er udelukkende at have øje for renten. Det kan ikke betale sig at bruge for meget energi på netop den, da renten i sig selv ikke siger noget om lånets pris. Når du låner penge af en udbyder, så er der en række gebyrer og omkostninger forbundet med dette, som udgør en slags betaling, du giver udbyderen for at låne dig pengene. Her kan der både være tale om etableringsomkostninger, som betales ved oprettelsen af lånet, ligesom der kan være forskellige løbende omkostninger, som skal betales. Derfor kan lånet ende med at blive langt dyrere, end hvad renten antyder. Når du skal gennemskue prisen på et specifikt lån, så er det i stedet ÅOP, du skal have øje for. Her er alle omkostninger regnet med, og så er de angivet i procent i forhold til lånebeløbet, så det også er nemmere at sammenligne forskellige lån med hinanden ud fra ÅOP. ÅOP kan du læse meget mere om i et af de senere afsnit.

Fordi forbrugslån er så nemme at optage, så kan det være fristende at optage mange små lån til at dække diverse mindre udgifter. Men da der løber renter på disse lån, så kan det hurtigt blive en uoverskuelig omgang, og i sidste ende er det måske ikke muligt at betale til tiden, hvilket resulterer i dyre rykkere, som kun får prisen på lånet til at stige. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du optager et lån, så du ikke ender med en gæld, som du ikke er i stand til at tilbagebetale. Hos Letfinans sørger vi for at foretage en grundig kreditvurdering af dig, inden vi godkender din ansøgning, hvilket også fungerer som en sikkerhed for, at din økonomi kan bære det lån, du ansøger om. I forlængelse af det er det vigtigt at understrege, at du ikke er bundet af et lån, før du har skrevet under på låneaftalen. Du kan derfor med fordel gøre brug af din mulighed for at indhente lånetilbud fra flere forskellige udbydere og ansøge om lån flere forskellige steder for at se, hvad de kan tilbyde dig. Du kan også med fordel læse de forskellige lånetilbuds betingelser grundigt igennem, så du ved præcis, hvad det er, du skriver under på.

Husk altid på, at pengene skal betales tilbage igen. Det er derfor en god idé at danne dig et overblik over din økonomi for på den måde at blive klogere på, hvor meget du har råd til at låne, og hvor hurtigt du kan tilbagebetale lånet igen. Her kan du med fordel tage et kig ind i spåkuglen og forsøge at gisne om, hvordan din økonomi kommer til at se ud fremover. Har du for eksempel planer om en flytning, et jobskifte eller måske en familieforøgelse? Det vil alt sammen have indvirkning på din økonomi og dermed på, hvor meget du vil kunne afdrage på et potentielt lån. Kort sagt er grundig forberedelse en effektiv vej til at finde det lån, der passer dig bedst.


lån penge - Før du låner penge

Lån penge nu

Før du låner penge nu, er det vigtigt at forstå vilkårene og betingelserne for lånet. Undersøg forskellige långivere og sammenlign deres rentesatser, tilbagebetalingsbetingelser og gebyrer. Kig efter en långiver, der tilbyder fleksible tilbagebetalingsmuligheder, lave renter og pålidelig kundeservice. Et andet vigtigt tip til at låne penge nu er at lave et budget for dine betalinger.

At låne penge betyder, at du pådrager dig en gæld, som du skal tilbagebetale med renter. Forstå din nuværende økonomiske situation, og bestem, hvor meget du har råd til at betale til din gæld hver måned. Det er også afgørende at have en solid plan for, hvordan du skal bruge de penge, du låner. Uanset om det er for at starte en ny virksomhed, foretage boligforbedringer eller dække nødudgifter, kan en velgennemtænkt plan hjælpe dig med at maksimere fordelene ved dit lån.


Lån penge uden kreditvurdering

Lån penge uden kreditvurdering er ikke muligt i Danmark, da lovgivning om Kreditværdigheds vurdering altid er gældende. Dette betyder at bankerne og kreditselskaberne altid skal foretage en kreditvurdering, når de ønsker at låne penge ud.

Loven om Kreditværdigheds vurdering er bestemt af EU/Folketinget og indført i praksis af Finanstilsynet.


Lån penge hurtigt

Lån penge hurtigt ved at indhente lånetilbud fra flere banker med kun én låneansøgning hos Letfinans. Du kan hurtigt se hvor der er billigst for dig at låne penge, og når du er endeligt godkendt til lånet vil der typisk kun gå 1-2 hverdage før du modtager pengene.

De fleste banker og kreditgivere udbetaler af sikkerhedsmæssige årsager oftest til din Nemkonto, og på den måde kan du også låne penge hurtigt.


Lån penge billigt

Lån penge billigt gennem Letfinans ved at indhente tilbud fra flere banker. Det er altid individuelt hvilken rente og omkostninger bankerne kan tilbyde dig, så du er altid nødsaget til at få flere lånetilbud, når du ønsker at låne penge billigt.

Der er forskel på hvor billigt et lån kan blive alt efter om der stilles sikkerhed for lånet eller ej, men ved lån uden sikkerhedsstillelse vil den billigste rente være omkring 5% med ÅOP på omkring 6%. På Boliglån eller billån med sikkerhedsstillelse vil den billigste rente ligge på omkring 2,5% med ÅOP på omkring 3,6%.

Ønsker du at låne penge billigt er det derfor altid en god idé, at indhente flere lånetilbud.

Kilde: Letfinans.dk

Prøv vores ØkonomiTjek

Letfinans ØkonomiTjek viser dig hvor du kan spare penge i din privatøkonomi - Let, enkelt og sikkert.

Opret her